Sütlaç ve Kara’nın artık ailesi var

Sütlaç ve Kara’nın artık ailesi var

Sütlaç ve Kara’nın artık ailesi var

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan Sütlaç ve Kara ismindeki köpekleri iki arkadaş sahiplendi. Can dostlar artık yeni aileleriyle sıcak bir yuvada yaşamanın keyfini sürecek.
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen Sütlaç ve Kara adında iki köpek, Tuğçe Özkan ve Ayça Karakuş adlı iki arkadaş tarafından sahiplenildi. İki arkadaş sokak köpeklerini sahiplendikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.
Kara isimli sokak köpeğini sahiplenmek için barınağa geldiğini açıklayan Tuğçe Özkan, “Sosyal medyada gezen bir video var. Köpeğin kötü bir şekilde götürüldüğüne dair. Ama buraya geldiğimde olayın o video ile alakalı olmadığını gördüm. Köpeğimizi çok sağlıklı bir şekilde getirmişler. Burada çok iyi bakıyorlar, tedavileri yapılıyor. Bizlere çok yardımcı oldular. Onları sahiplendik, alıp götüreceğiz” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Özkan, “Vatandaşlardan ricam can dostlarımızı satın almayıp sahiplenmeleri. Burada çok güzel hayvanlar var. Herkesin sahiplenme konusunda çekimser değil, istekli olmalarını bekliyoruz. Buraları gezip görebilirler. Yetkililer burada gelenleri çok iyi karşılıyor ve yardımcı oluyorlar” diye konuştu.

“İmkânı olan sahiplensin”
Sütlaç isimli köpeği sahiplenen Ayça Karakuş da, “Başta biz de köpekler alınıp götürüldüğü için sinirlenmiştik. Ama buraya geldiğimizde hayvanların burada tedavi edildiğini ve iyi bir şekilde bakıldığını gördük, içimiz rahat etti. Onlara bakmak istediğimiz için sahiplenmeye karar verdik. İmkanı olan herkes hayvanları sahiplenirse onlar da sıcak bir yuvaya kavuşurlar” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?
Konyaaltı ilçesinde Kara ve Sütlaç adındaki iki sokak köpeğinin vatandaşlara saldırdığına dair alınan ihbarın ardından, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri köpekleri sağlık taramasından geçirmek için rehabilitasyon merkezine getirdi. Ardından merkezde, köpeklerin sahiplendirilmesine yönelik çalışmalara başlandı. Merkez yetkilileri sosyal medyada hayvanların toplatıldığı yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, hayvanları ihbar üzerine merkeze getirerek rehabilite ettiklerini ifade etti.