Süper Lig’de yeni sezon 13 yerli, 6 yabancı teknik adamla başlıyor

8.08.2024 10:39:34

Süper Lig’de yeni sezon 13 yerli, 6 yabancı teknik adamla başlıyor

Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonunda mücadele edecek 19 takımın 13’ü yerli, 6’sı ise yabancı teknik direktörle lige başlayacak.
Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonu yarın saat 21.00’de RAMS Park’ta oynanacak Galatasaray - Hatayspor maçıyla başlayacak. 19 takımın mücadele edeceği sezonda takımlarda 13 yerli, 6 yabancı teknik direktör yer alacak. Yeni sezon öncesi Fenerbahçe’de Jose Mourinho, Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst, Samsunspor’da Thomas Reis, Adana Demirspor’da Michael Valkanis, Antalyaspor’da ise Alex de Souza teknik adamlık koltuğuna oturdu. Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe ise geçtiğimiz sezon takımı çalıştıran Stanimir Stoilov ile yola devam etme kararı aldı.

13 takım yerli teknik direktörlere emanet
Süper Lig’in birçok takımı ise geçtiğimiz sezondan kendilerini çalıştıran yerli teknik direktörlerle başarı hedeflerini sürdürecek. Bu doğrultuda Galatasaray’da Okan Buruk, Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Başakşehir’de Çağdaş Atan, Çaykur Rizespor’da İlhan Palut, Kayserispor’da Burak Yılmaz, Alanyaspor’da Fatih Tekke, Kasımpaşa’da Sami Uğurlu, Konyaspor’da Ali Çamdalı, Sivasspor’da Bülent Uygun, Hatayspor’da Özhan Pulat, Gaziantep FK’da Selçuk İnan görevlerine geçen sezon kaldıkları yerden devam edecek. Süper Lig’in yeni ekiplerinden Eyüpspor’da Arda Turan ve Bodrum FK’da ise İsmet Taşdemir, Süper Lig’de de takımlarının başında olacak.

En uzun süredir aynı takımı çalıştıran teknik adam İsmet Taşdemir
Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, en uzun süredir aynı takımı çalıştıran antrenör olarak dikkat çekiyor. Buna karşın deneyimli çalıştırıcı ilk defa Süper Lig’de takım çalıştıracak. Taşdemir’i Galatasaray’da geçirdiği 2 sezonda da şampiyonluk yaşayan Okan Buruk takip ediyor. Buruk, sarı-kırmızılıların başında 3. sezonuna girecek. Ayrıca Okan Buruk ve İlhan Palut, bir önceki sezon başında da Süper Lig’de aynı takımın başında olan 2 teknik adam oldu. Eyüpspor’u 1. Lig’de şampiyonluğa taşıyan genç teknik direktör Arda Turan ise bu alanda 3. sırada yer alıyor.

5 takım sezona teknik direktör değişikliğiyle başlıyor
Süper Lig’de mücadele edecek takımlardan 14’ü hoca değişikliğine gitmezken 5 takım sezona yeni teknik direktörleriyle başlayacak. Fenerbahçe’de Jose Mourinho, Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst, Antalyaspor’da Alex de Souza, Samsunspor’da Thomas Reis ve Adana Demirspor’da da Michael Valkanis ligin yeni teknik direktörleri oldu.

Süper Lig’de en fazla maça çıkan teknik adam Abdullah Avcı
Mevcut teknik direktörler arasında Süper Lig deneyimi en fazla olan isim ise Trabzonspor’un çalıştırıcısı Abdullah Avcı oldu. Deneyimli teknik adam Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında olmak üzere 454 maça çıktı. Avcı’yı takip eden isim ise Okan Buruk oldu. 50 yaşındaki çalıştırıcı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisar Belediye, Çaykur Rizespor, Başakşehir ve Galatasaray’ın başında toplam 264 maçta görev yaptı. Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun ise 9 farklı takımla 251 Süper Lig maçında sahada yer aldı.
İlk kez Süper Lig’de maça çıkacak olan teknik direktörler ise Jose Mourinho, Giovanni van Bronckhorst, Thomas Reis, Michael Valkanis, Alex de Souza, Arda Turan, Stanimir Stoilov ve İsmet Taşdemir olacak.

Süper Lig’de görev yapacak tüm teknik direktörler şöyle:
Okan Buruk: Galatasaray
Jose Mourinho: Fenerbahçe
Giovanni van Bronckhorst: Beşiktaş
Abdullah Avcı: Trabzonspor
Çağdaş Atan: Başakşehir
Thomas Reis: Samsunspor
İlhan Palut: Çaykur Rizespor
Burak Yılmaz: Kayserispor
Michael Valkanis: Adana Demirspor
Fatih Tekke: Alanyaspor
Alex de Souza: Antalyaspor
Sami Uğurlu: Kasımpaşa
Ali Çamdalı: Konyaspor
Bülent Uygun: Sivasspor
Özhan Pulat: Hatayspor
Selçuk İnan: Gaziantep FK
Arda Turan: Eyüpspor
Stanimir Stoilov: Göztepe
İsmet Taşdemir: Bodrum FK