Süleymanpaşa Belediyesinden üniversite öğrencilerine 100 kişilik yurt müjdesi

Süleymanpaşa Belediyesinden üniversite öğrencilerine 100 kişilik yurt müjdesi

Süleymanpaşa Belediyesinden üniversite öğrencilerine 100 kişilik yurt müjdesi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunu konusunda öğrencilere müjdeli haber vererek, fahiş kiralarla karşılaşmaması için belediyeye ait otelde restorasyon çalışmaları yapıldığını 100 üniversiteliyi ağırlayacaklarını söyledi.
Belediyenin temel görevlerinin yanı sıra topluma duyarlı sosyal belediyeciliği Süleymanpaşa’da en iyi şekilde uygulan Başkan Volkan Nallar, bir süredir gündemde olan üniversite öğrencilerinin yurt sorununa çözüm bulmak için harekete geçti.
Kumbağ Mahallesi’nde Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait Kumbağ Oteli’ni yaz dönemine kadar yurt olarak kullanıma sunmaya karar veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, belediye ekiplerini harekete geçirirken hazırlıklarda son aşamaya gelinmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

“Üniversite öğrencisi gençlerimiz barınma ihtiyaçlarını güvenli ve modern bir yaşam alanında karşılayacak”
Son hazırlıkları yerinde inceleyen Başkan Volkan Nallar, "Kumbağ’daki otelimiz, artık üniversite öğrencilerimizin hizmetine açılıyor. Bu proje, Süleymanpaşa’da eğitim gören üniversite öğrencisi gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını güvenli ve modern bir yaşam alanında karşılayacak. Her şey daha güzel bir gelecek için" dedi.

Ortalama 100 öğrenci projeden yararlanacak
KYK yurtlarındaki doluluk nedeniyle dışarıda kalan öğrencilerin fahiş kiralarla karşılaşmaması için belediyeye ait otelde restorasyon çalışmaları yapıldığını belirten Nallar, "Yeni yataklarımız, bazalarımız ve çalışma gruplarımız ile en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağız. 3-4 aylık bir plan var ancak öğrencilerimiz yaz dönemine kadar burada ikamet edebilir. Süleymanpaşa’ya okumaya gelen ortalama 100 öğrencimizi tesisimizde ağırlayacağız" şeklinde konuştu.

Proje Kumbağ ekonomisine de katkı sunacak
Bu projenin, kış döneminde sessizliğe bürünen bölge ekonomisine de katkıda bulunacağını vurgulayan Nallar, "Bu sayede kış döneminde derin bir sessizliğe giren bölge halkı ekonomisine de bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız. Aslında belediyelerin temel görevi de budur. Hem halkı, hem esnafı mutlu etmek; şehri geleceğe götürmek! Hep diyorum, yine söyleyeceğim. Her şey çok daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.