Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde sulama kanalına düşen bir otomobilin sürücüsünü bulmak için yürütülen arama çalışmaları 13’üncü gününde de aralıksız devam ediyor.
Olay, 29 Aralık 2025’te Harran ilçesine bağlı kırsal Buğdaytepe Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıkan ve içinde 5 kişi bulunan otomobil, sulama kanalına devrildi. Kazada 1 kişi kendi çabalarıyla kurtulurken, 3 kişinin cenazesine ulaşıldı. Otomobilin sürücüsü Halil Gündüz (42) ise o günden bu yana kayıp.
Kaybolan sürücüyü bulmak için başlatılan arama çalışmaları, 60 kilometrelik bir alana yayıldı. Ekipler, özellikle Küplüce Mahallesi civarında botlarla kanalda yoğunlaştı. Dalgıç polisler, itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden oluşan yaklaşık 150 personel, kanal içinde ve çevresinde titizlikle arama yapıyor.
Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen, Halil Gündüz'e ulaşabilmek için kanalın her noktasında çalışmalarını sürdürüyor.