SOYKARCI, “ALINAN KARAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR”

SOYKARCI, “ALINAN KARAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR”

Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Haziran ayında başlaması planlanan Süper Lig ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

19 Mart’ta dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle Süper Lig’e ara verilirken, karşılaşmaların yeniden başlama tarihi olarak 12-13-14 Haziran belirlenmişti.

Ligin başlama tarihi spor camiası arasında tartışma konusu olurken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, konu ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soykarcı açıklamasında şöyle dedi: “Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in yeniden başlama tarihini 12-13-14 Haziran olarak belirledi. Benim şahsi görüşüm, bu karar tavsiye kararından öte olmayacaktır. Haziran ayına girdiğimiz de virüsün ne olacağına bağlı bir durumumuz var. Bu karar değişebilir de, aynı zaman olduğu gibi de kalabilir. Şimdilik tavsiye kararından öteye gitmeyecektir. Ülke ve dünya olarak olağanüstü zamanları yaşıyoruz. Müsabakalar oynanansa da oynanmasa da bir bedeli olacak. Önemli olan insan sağlığıdır. Daha da doğrusu bu olağanüstü durumlardan bir an önce kurtulmamızdır. Liglerin oynanmaması gerektiğini düşünüyorum. Oyuncuların liglere hazır olup olmaması, işin detayıdır. Topu federasyona atarak işin içinde çıkılamaz ve böyle olmamalıdır. Maçların oynanıp, oynanmayacağı tarih yaklaştıkça netleşmesi gerekir.”