Sorgun ilçesinde yapılan kazılara belediye mali destek verecek

Sorgun ilçesinde yapılan kazılara belediye mali destek verecek

Sorgun ilçesinde yapılan kazılara belediye mali destek verecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Sorgun ilçesi sınırları içerisinde yer alan arkeolojik kazılar, yüzey ve alan araştırmaları ile yayın ve çeşitli bilimsel etkinlere Sorgun Belediyesi mali destek verecek.
Yozgat Bozok Üniversitesi ile Sorgun Belediyesi arasında Arkeolojik Araştırmaları kapsayan iş birliği protokolü Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’nin katılımı ile imzalandı.
Protokol çerçevesinde Sorgun ilçe sınırları içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilmesi planlanan arkeolojik kazılar, yüzey ve alan araştırmaları, yayın faaliyetleri ve çeşitli, bilimsel etkinlikleri içeren protokole Sorgun Belediyesi mali destek verecek.
Protokol imza töreni sonrası konuşan Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizde tarihin gün yüzüne çıkması adına imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek belediye olarak kültürel çalışmalara daha fazla yer vereceklerini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar da zengin bir kültür yapısına sahip olan Yozgat’ta, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce Sorgun ilçesinde yürütülecek arkeolojik araştırmalarla gizli tarihin gün yüzüne çıkartılmasına katkı sağlayacaklarını belirterek Sorgun ilçesinde yapılacak arkeolojik araştırmalara Yozgat Bozok Üniversitesi’nin teknik, Sorgun Belediyesi’nin de mali destek vereceğini aktardı.