Sorgum sudan otu melezi, Pazar’da yem bitkisi alternatifi olacak

16.07.2024 16:09:35

Sorgum sudan otu melezi, Pazar’da yem bitkisi alternatifi olacak

Pazar Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yüzde 75’i hibeli destek programıyla Taşlık köyü sakinlerinden Seyfi Yatkın’a teslim edilen sorgum sudan otu melezinin ilk yeşil ot hasadı yapıldı.
Sulanabilir arazilerde ekilmek üzere yüzde 75 hibeli olarak sorgum sudan otu melezinin hasadına başlandı. Pazar Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Taşlık köyü üreticilerinden Seyfi Yatkın’a teslim edilen sorgum sudan otu melezinin ilk yeşil ot hasadı yapıldı. Yem bitkisi yetiştiriciliğine alternatif olarak Nisan ayında ekimi gerçekleştirilen sorgum sudan otu melezinin ilk yeşil ot biçimini Pazar İlçesi Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar ve teknik personelle yerinde gördü.
Hasatla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Emre Kapar; “Pazar tarımında ilk kez ekimi gerçekleştirilen sorgum sudan otu melezinin birden fazla biçim yapılması, yüksek verime sahip olması, özellikle yabani hayvan zararının olmaması sebebiyle Pazar tarımında slajlık yem bitkilerine alternatif olarak üretimde yerini alacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Yeşil ot hasat işlemini yapan üretici Seyfi Yatkın ise, bu ekilişten dolayı çok memnun olduklarını belirterek; “Ortalama 4 tona yakın yeşil ot verimi aldık. Ekimde 2 kg tohum kullandık. Buna rağmen aldığımız verimden çok mutlu olduk. İlk biçimini yaptığım arazide kısa zaman sonrasında yeni filizlerin çıktığını gördüm. Buğday hasadını gerçekleştirdiğim arazide ikinci ürün olarak ekimini yaptım. Hayvanlara yem olarak verdiğim sorgum sudan otunun süt veriminde ciddi artışa neden oldu. Hayvanlar severek iştahla yiyor. Bundan dolayı da çok mutlu oldum. İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarına destek, takip ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.