Söke’de mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı başlıyor

19.07.2024 12:24:50

Söke’de mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı başlıyor

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Söke Avcılar Derneği’nin başvurusu üzerine Söke’ye bağlı 7 mahalle çevresinde sürek avı yapılabileceği ilan edildi.
Aydın’ın Söke İlçesine bağlı Özbaşı, Sarıkemer, Yenidoğan, Avşar, Akçakaya, Güllübahçe, Gölbent Mahallelerinde tarım zararlılarıyla mücadele kapsamında yaban domuzu sürek avı yapmak için yapılan talebi değerlendiren Tarım ve Orman Müdürlüğü; “sürek avı organizasyonu uygun görülmüştür” dedi. Belirtilen alanlarda 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde sürek avı yapılabilecek. Sürek avı yapacak ekibin sorumlusu Söke Avcılar Derneği Başkanı Feyzi Keçeci olacak.
Sürek Avı Organizasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarda açıklandı:
- Sürek avına 15 avcı, 20 sürekçi katılım sağlayacaktır.
- Merkez Av Komisyonu Kararlarında belirtilen esaslara riayet edilecektir.
- Sürek avı kontrol tutanağı idaremiz görevlileri ile müştereken tanzim edilecek ve sürek avına katılım sağlayan tüm avcılar tarafından imzalanacaktır.
- Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlılarıyla Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 54. maddesi "..Av turizmi kapsamında avlananlar hariç, avlanan bu hayvanların etleri, derileri ve trofeleri avlayan avcılara ait değildir. Bu hayvanların etlerinin, derilerinin ve trofelerinin nasıl değerlendirileceği İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.." hükmü kapsamında vurulan domuzlar avlak dışına kesinlikle çıkarılmayacak, av bitiminde idaremiz görevlileri gözetiminde vurulan domuzların karnı yarılarak, içine kireç dökme suretiyle domuzların etleri kullanılamaz hale getirilecektir.
- Vurulan domuzları imha etmeyen avcılara sonraki sürek avında izin verilmeyecektir.
- Gerekli güvenlik kurallarına avcı ve sürekçiler tarafından uyulacaktır.
- Meskun mahallere 300m. den daha fazla yaklaşılmayacaktır.