Söke Eski Otogar’da yıkım başladı

Söke Eski Otogar’da yıkım başladı

Söke Eski Otogar’da yıkım başladı

Söke Belediyesi, eski otogar alanında atıl durumda kalan dükkanların yıkımına başladı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın talimatıyla, uzun yıllar Söke’ye hizmet veren ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni otogarın yapılmasıyla bir süredir atıl durumda olan eski otogar alanında yıkım çalışmaları başlatıldı.

Eski otogardaki dükkanlar ve minibüs firmalarına ait boşaltılan mekanların, ekipler tarafından yıkımına başlandı. Yıkımla birlikte alanın yerine düşünülen projenin hayata geçirilene kadar, Söke’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanılması, alanında daha güvenli ve temiz bir hale getirilmesi planlanıyor. Çalışma, bölgenin çehresini önemli ölçüde değiştirecek.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, “Atıl durumda kalan dükkanlar bir süredir şikayet konusu olmaktaydı. Bu alanın temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi için atıl durumdaki dükkanların yıkımına başladık. Söke’yi daha yaşanabilir ve modern bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

Eski otogar alanının bir bölümünde 6 Eylül’de kurtuluş konseri gerçekleştirilecek. Eski otogar alanının yavaş yavaş kent meydanı ve etkinlik alanına dönüşümünün ilk adımları da atılmış olacak. 6 Eylül günü son dönemin gündemde olan ünlülülerinden Semicenk, eski otogar alanında sahne alacak.