Kastamonu'nun Budamış Mahallesi'ndeki Doğakent Sitesi'nde, sabah saatlerinde sokak köpekleri ilk olarak okula gitmek isteyen öğrencilere saldırdı. Çevredeki vatandaşların bağırması üzerine korkup kaçan köpekler, bir süre sonra siteye geri döndü.
Yol kenarında bekleyen bir kadın, bu kez köpeklerin hedefi haline geldi. Kadın, elindeki çantayı sallayarak kendini korumaya çalıştı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, köpeklerin kadına doğru koşarak saldırdığı ve kadının yere düştüğü görülüyor.
Kadının kurtuluşu, iki vatandaşın hızlı müdahalesiyle gerçekleşti. Önce bir vatandaşın bağırması, ardından bir diğerinin otomobilini köpeklerin üzerine sürmesiyle saldırı durduruldu ve kadın yara almadan kurtarıldı.
Site sakini Faruk Fettahoğlu, yaşananları anlatırken, "Ben de arabamla köpeklerin üzerine doğru gittim ama arabanın üzerine doğru da saldırıda bulundular" dedi. Fettahoğlu, özellikle sabahları kadın ve çocukların eziyet çektiğini belirterek, köpeklerin bir an önce toplatılması gerektiğini vurguladı.
Bir diğer sakin Mustafa Eskicioğlu ise olayın ardından yaşanan korkuyu, "Sitenin kapısının önünde bir kadın ile öğrenci korkudan dışarı çıkamadı" sözleriyle aktardı. Eskicioğlu, bağırınca bile kaçmayan köpekler için acilen bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.