AK Parti'nin Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantısı, 17-18 Ocak tarihlerinde Erzurum'un ev sahipliğinde başladı. Toplantıya Erzurum ile birlikte bölgeden 7 ilin il ve ilçe başkanları, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın tam kadrosu katılıyor.
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, kentin böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küçükoğlu, "AK Parti olarak gücümüzü teşkilatlarımızdan alıyoruz. Bu toplantılar, sahadaki çalışmalarımızı güçlendiren, ortak aklı pekiştiren kıymetli buluşmalardır" ifadelerini kullandı.
Küçükoğlu, açıklamasının devamında teşkilatların milletle iç içe ve sahada güçlü bir koordinasyonla çalıştığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin liderliğinde, milletimize hizmet yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Toplantının ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin katılımcılara hitap etti. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Kurtcan Çelebi "Ak Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı" başlıklı bir sunum yaptı. MKYK üyeleri Haydar Ali Yıldız ve Mahir Ünal da çeşitli eğitim sunumları gerçekleştirdi.
Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş'ün başkanlığında yürütülen toplantının yarınki bölümünde, çalıştay raporlarının değerlendirilmesi ve müzakereler yapılacak. Toplantının, teşkilat çalışmalarına ivme kazandırması ve yeni döneme ilişkin stratejik adımların belirlenmesine katkı sunması bekleniyor.