Siverek'te Trafik Kazalarına Karşı Yürek Burkan Protesto: 'Bu Yol Kaldırılsın'

Siverek

Siverek'te, şehir içinden geçen ve sık sık ölümlü kazalara neden olan çevre yolunun taşınması için eylem düzenlendi. Eşini kaybeden Ömer Gül'ün 'Benim acım son olsun' çağrısı yürekleri dağladı.

Bir Yol, Sayısız Acı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ölümlü trafik kazalarıyla sık sık gündeme gelen şehir içi çevre yolunun ilçe dışına taşınması talebiyle protesto eylemi düzenlendi. Şirinkuyu ışıklarında toplanan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, artan can kayıplarına tepki gösterdi.

Yetkililere Acil Çağrı

Siverek Kent Konseyi Başkanı Adnan Uğur Tamses, kalabalık adına yaptığı basın açıklamasında, "Siverek'in içinden geçen Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun şehir dışına çıkarılması gerektiğini" vurguladı. Tamses, "Geçici önlemler yetersiz kalıyor, bu sorun artık ertelenemez bir noktaya gelmiştir" diyerek yetkililere dört maddelik acil çağrıda bulundu.

'Benim Acım Son Olsun' Çağrısı

Eylemin en dokunaklı anı, geçtiğimiz günlerde aynı yolda eşi Canan Erçek Gül'ü kaybeden Ömer Gül'ün sözleri oldu. Taziyesini yarıda bırakarak eyleme katılan Gül, "İnşallah benim acım son olur. Şehir içinden 170 kilometre ile arabalar gidiyor, bu ihmalkârlıktır. Eşim 3 çocuğu yetim bıraktı, biri henüz 15 günlük. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, bu yol buradan kaldırılsın, başka çocuklar yetim kalmasın" diyerek feryadını yükseltti.

Sessiz Bir Eylemle Dağıldılar

Ömer Gül'ün sözleri eyleme katılanları derinden etkiledi. Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, 5 dakikalık sessiz bir oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.