Sivas’ta okul öncesi eğitim şenliği

Sivas’ta okul öncesi eğitim şenliği

Sivas’ta okul öncesi eğitim şenliği

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tüm illerde ilk kez düzenlediği okul öncesi etkinlikleri kapsamında Sivas’ta da öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi.
Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Cumhuriyet Meydanındaki tarihi Buruciye Medresesi’nin bulunduğu alanda gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Programa, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, birim amirleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım sağladı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda minik öğrenciler, alanda oluşturulan boyama, baskı ve takı tasarım atölyelerinde çeşitli etkinliklere katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, bir süre atölye çalışmalarına eşlik etti. Öğrenciler, daha sora geleneksel çocuk oyunları etkinliğinde doyasıya eğlendi.

“Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarımızı yüzde yüze yakın bir seviyeye ulaştırdık”

Etkinliklerin hem okul öncesi eğitim konusunda velileri bilinçlendirmek hem de öğrencilerin geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine ve merak duygularını geliştirebilmelerine imkân sağlamak için gerçekleştirildiğini belirten Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, "Okul öncesi eğitim, çocuklarımızı ilköğretime hazırlayan, eğitimle ilgili motivasyonlarını artıran, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, sosyal, duygusal ve akli becerilerini geliştiren çok önemli bir süreç. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın bu sürece dâhil olması için bakanlığımızca çok önemli çalışmalar yürütülmekte ve bu çalışmalar ilimizde de başarıyla uygulanmaktadır. İlimizde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarımızı yüzde yüze yakın bir seviyeye ulaştırdık ve hiçbir yavrumuzun okul öncesi eğitimden mahrum kalmaması için bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz" dedi.