Sivas’ta eğitim HEDEF ve MİRAS’ın meyvesini aldı

Sivas’ta eğitim HEDEF ve MİRAS’ın meyvesini aldı

Sivas’ta eğitim HEDEF ve MİRAS’ın meyvesini aldı

Sivas’ta eğitim kalitesini arttırmaya yönelik hayata geçirilen HEDEF ve MİRAS projeleri sonuç verdi. YKS’de ilk 1000’e giren öğrenci sayısı önceki yıla oranla yüzde 45 arttı.
Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek geride kalan 1 yılı değerlendirdi. Devam eden projeler, eğitim ve öğretime dair teknik veriler ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, geçtiğimiz günlerce sonuçları açıklanan Yüksek Öğretim Kurumlar (YKS) sınavında Sivas’tan ilk 1000’e 28 öğrenci girdiğini hatırlatan Yener, geçen yıla oranla bu sayıda yüzde 45’lik bir artış gözlendiğine dikkat çekti.
Yener, başarıda; “Geleceğe bırakılacak en değerli MİRAS’ımız çocuklarımız” sloganıyla hayata geçirilen Akademik Başarıyı Artırma Projesi (MİRAS) ve HEDEF projelerinin katkısına değindi.
Sivas’ta 2024 yılı YKS sınavında ilk bine giren öğrenci sayısı 28, ilk 100’e giren öğrenci sayısı 3 oldu. Geçtiğimiz yıl ilk bine giren öğrenci sayısı 19, ilk 100’e giren öğrenci sayısı ise 1’di.