Sivas’ta 24. Akıncılar Kültür Sanat ve Kavun Festivali coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 24. Akıncılar Kültür Sanat ve Kavun Festivali coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 24. Akıncılar Kültür Sanat ve Kavun Festivali coşkuyla kutlandı

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde düzenlenen 24. Akıncılar Kültür Sanat ve Kavun Festivali, binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Festivalde, Karakucak güreşleri, atlı cirit gösterileri, kavun yarışması gibi birbirinden renkli etkinlikler yer aldı.

Akıncılar Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında düzenlen kavun yarışmasında birinciliği Burak Çakır, ikinciliği Kemal Erdem Çakır elde ederken, üçüncülüğü ise aynı puanı alan Azmi Kelkit ve İbrahim Hatipoğlu paylaştı. Dereceye giren güreşçilere ise tam altın, yarım altın ve çeyrek altın ödülleri verildi.
Festivalin en dikkat çeken anlarından biri ise kavun ağası seçimi oldu. Ayten Aydın isimli vatandaş, 358 bin TL’lik bir teklifle festivalin hanım ağası seçildi. Yerel sanatçıların yanı sıra Hatice ve Ayaz Aydın gibi ulusal sanatçıların da sahne aldığı festivalde, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler de yer aldı.
Festivale Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, MHP İl Başkanı Hakan Uygun, Suşehri Belediye Başkanı Ahmet Kayaoğlu, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Öztürk, Koyulhisar Belediye Başkanı Bora Karakullukçu ve dernek başkanları katıldı.