Sivas’ta 121 bin öğrenci ders başı yaptı

9.09.2024 12:16:52

Sivas’ta 121 bin öğrenci ders başı yaptı

Sivas’ta, 121 bin 211 öğrenci 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına merhaba dedi.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı Reşit Akif Paşa İlkokulunda düzenlendi. Millî Eğitim Müdürü Necati Yener ve birim amirleri, eğitim hayatına yeni adım atan ve uzun bir aranın ardından yeniden okula başlayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İlk olarak okul bahçesinde düzenlenen bayrak törenine katılan Yener, tören öncesinde öğrencilere hitap etti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının, tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyen Yener, “Sevgili çocuklar, yeni heyecan ve hedeflerle, yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle sizleri, en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizin yeni yüzyılını sizler inşa edecek, daha güçlü, daha müreffeh bir ülkeyi, sizlerden sonra gelen nesillere miras bırakacaksınız. O nedenle yarınlara bırakacağımız en değerli miras, sizlersiniz. Sizleri, erdemli, bilgili, kültürlü, millî ve manevi değerlerine bağlı, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve üreten, sporda, sanatta kısacası hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetiştirebilmenin gayreti içesindeyiz. Sizlerden de tek isteğimiz, hem kendi geleceğiniz, hem de ülkenizin geleceği için hayaller kurmanız, derslerine odaklanmanız ve başarılı olabilmek için gayret göstermenizdir” dedi.
Yener’in konuşmasının ardından bayrak töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşı öncesinde, Tunceli Ovacık’ta görevleri esnasında meydana gelen trafik kazasında şehit düşen askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı’nı okuyan Yener, daha sonra ilk ders zilini çalarak yeni eğitim-öğretim yılının startını verdi. Okul bahçesindeki törenin ardından öğretmenler odasını ziyaret eden Yener, okulda görev yapan öğretmenlerle sohbet etti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyen Yener, bir süre öğretmenlerle sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.
Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik değerlendirmelerde bulunan Yener, öğretim programlarının 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9 uncu sınıf düzeyinde uygulanacağını hatırlattı.