Sivaslılar Gazze ve Haniye için yürüdü

Sivaslılar Gazze ve Haniye için yürüdü

Sivaslılar Gazze ve Haniye için yürüdü

Sivas’ta yüzlerce kişi, hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla yürüdü.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için İran’ın başkenti Tahran’a giden Hamas lideri İsmail Haniye’nin kaldığı konutta suikast sonucu hayatını kaybetmesi ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla Sivas Filistin Dayanışma İnisiyatifi tarafından yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla Devlet Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, İnönü Bulvarı’ndan devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

"Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor"
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Filistin Dayanışma İnisiyatifi adına konuşan Memur-Sen İl Başkanı Halil İbrahim Temiz, Gazze’de planlı programlı bir soykırımın uygulandığını söyleyerek, "Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze Şeridi’nde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar. Siyonist rejim, Sayın Cumhurbaşkanımızın haklı itirazları karşısında ABD’den aldığı bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaşkanımızı ve onun şahsında milletimizi tehdit ediyor. Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceğini sanıyor. Halt ediyor” şeklinde konuştu.