Şırnak’ta okul öncesi öğrenciler için etkinlik düzenlendi

Şırnak’ta okul öncesi öğrenciler için etkinlik düzenlendi

Şırnak’ta okul öncesi öğrenciler için etkinlik düzenlendi

Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2 Eylülde açılacak okullar öncesinde, okul öncesi etkinleri gerçekleştirildi.
Şırnak merkez, Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliklerde öğrenciler tarafından balon dansı, çuval yarışı, yumurta taşıma ve jimnastik gösterisi yapıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, okul öncesi eğitimleri önemsediklerini söyledi. Çandıroğlu, "Eğitim otoriterlerin bir çoğu okul öncesi 6 yaşına kadar eğitimin tamamının şekillendirildiğini söylüyorlar. Okul öncesi eğitimin önünde duran vazgeçilmez bir süreçtir. Şırnak özelinde biz bu sürece baktığımız zaman Türkiye ortalamasının üstünde bir rakamın olduğunu görüyoruz. Türkiye ortalaması 0-6 yaş grubu yüzde 84 iken bu Şırnak’ta yüzde 93. Bu ilimizin alt yapısının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar bu sürece destek veren başta valimiz olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.
Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği programa, Vali Yardımcısı Taha Altuntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Birlik, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.