Tarih: 09.09.2024 13:07

Şırnak’ta “Kent Tarımıyla Sebzecilik Gelişiyor Projesi” ile yüzde 75 hibeli fide dağıtımı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak, tarımda yerli üretimi artırma hedefiyle önemli bir adım attı. "Kent Tarımıyla Sebzecilik Gelişiyor" projesi kapsamında Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde toplam 21 üreticiye 157 bin 636 adet sebze fidesi ve 12 kilogram tohum yüzde 75 hibe ile dağıtıldı.
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Alakamış köyünde kadın üretici Ayhan Ay’ın serasında gerçekleştirilen dağıtım töreni düzenlendi. Proje kapsamında 25 dekarlık alanda seracılık, 8 dekarlık alanda ise açık tarım faaliyetleri planlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projenin toplam bütçesi 575 bin 895 TL olarak belirlendi. Proje bütçesinin yüzde 75’i devlet desteğiyle karşılanırken, yüzde 25’lik kısmı çiftçilerin katkısıyla finanse ediliyor.
Program da konuşan Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, projenin önemine vurgu yaparak, "Genç ve kadın çiftçilerimizin katkısıyla bölgemizde seracılık faaliyetlerini yaygınlaştırarak, Şırnak’ın sebze ihtiyacını yerel üretimle karşılamayı amaçlıyoruz. Üretim kapasitemizi her yıl artırmayı hedefliyoruz. Projede emeği geçen Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Valilik, çalışma arkadaşlarım ve değerli çiftçilerimize teşekkür ediyorum."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB