Şırnaklılar Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini gezdi

Şırnaklılar Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini gezdi

Şırnaklılar Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" sloganıyla yola çıkarılan Mobil Müze, Şırnak’ta kapılarını açtı.
Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" sloganıyla yola çıkarılan Mobil Müze, Şırnak’ta ziyaretçilere kapılarını açtı. 7 ayrı vitrinde Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğrafların ve çeşitli görsel materyallerin yer aldığı müzede çeşitli videolarla da tanıtımlar yapılıyor. Halk ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Mobil Müze, ziyaretçilerini de duygulandırıyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan müzeyi ziyaret eden Şırnaklı öğrenciler, savaş dönemine ait materyal, video ve savaş objelerini yakından inceledi.
Ziyaretçilerden Nezir Çakar, "Şırnak’a gelen Çanakkale Mobil Müzesini Deneyap atölyesi öğrencileri olarak gezme fırsatımız oldu. Gezdiğimizde kendimizi Çanakkale’de hissettik. O gün yaşanan savaşları tek tek gözlerimizin önüne getirip canlandırdık. Gerçekten çok duygulandık. Bunların hepsini Çanakkale’ye gidip yerinde de görmek istiyoruz" dedi.
Şureş pusat ise, "Bugün Çanakkale Mobil Müzesini gezmek nasip oldu. Çanakkale Savaşı’nı belgesellerde görüyorduk. Bu tarihi parçaları, ilk defa bu kadar yakından görmek bizi çok heyecanlandırdı. Müzeyi gezerken o ruhu yaşamamızı sağladı. Yerinde görmekte isterdik doğrusu. Çanakkale Savaşı’nın İslam dünyası için çok büyük bir önemi var. Burada bunları görmek bizi manevi açıdan duygulandırdı. Çanakkale cephesini görmek de nasip olur inşallah" ifadelerini kullandı.