Tarih: 03.09.2024 12:25

Şırnaklı gencin 15 yıllık mide fıtığı yolculuğu kapalı ameliyat ile son buldu

Facebook Twitter Linked-in

15 yıldır mide şikayeti olan ve 12 yıldır mide koruyucu ilaç kullanmak zorunda kalan genç hasta Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan laparoskopi ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yaklaşık 15 yıldır midede yanma, hazımsızlık, göğüste ağrı olan Halil Aşar, yıllarca birçok doktora gitti. Bir çok ilaç tedavisi kullanmasına rağmen, mide şikayetlerinden kurtulamaması üzerine kontrol için Şırnak Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Serhat Binici ve Op. Dr. İklil Eryılmaz tarafından yapılan detaylı muayene ve tetkiklerde hastanın mide fıtığı olduğu tespit edildi. Mide fıtığı nedeniyle hastanın sağlığına kavuşması için ameliyatı planlandı. Başarılı geçen kapalı ameliyatla mide fıtığı onarılan hasta sağlığına kavuştu.
Ameliyat ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İklil Eryılmaz, “Yaklaşık 15 yıldır olan bir mide şikayeti. Midede yanma, hazımsızlık, göğüste ağrı şikayetleri ile 12 yıldır da aktif mide koruyucusu kullanan bir hastaydı. Bize bu şikayetler ile başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucu tanı olarak hiatal herni dediğimiz toplumda da mide fıtığı olarak bilinen bir hastalığın teşhisini koyduk. Bu hastalıkta mide karın boşluğunda olması gereken yerde değil, göğüs boşluğuna çıkmış oluyor. Hastada mide ile ilgili hazımsızlık şikayetlerine sebebiyet veriyor. Hastanın ameliyatını laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntem ile burada meslektaşım Uzman Dr. Serhat Binici ile beraber gerçekleştirdik. Buda yine Şırnak için ilklerden biri oldu. Hastamızı şifa ile taburcu ettik. Bu ve benzeri şikayetleri olan bütün hastaların bize başvurabilirler. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van ne ise Şırnak’ın da o seviyeye gelmesini arzu ediyoruz. Bunun için de meslektaşlarım ile beraber ekipçe çaba harcıyoruz” dedi.
15 yıldır mide rahatlığı yaşadığını ve 12 yıldır da kesintisiz bir şekilde mide koruyucu ilaçlar aldığını, birçok doktora gitmesine rağmen hastalığının geçmediğini söyleyen Halil Aşar (32), “Yaklaşık 15 senedir mide problemlerim vardı. Bütün yediklerimden sonra mide yanması, mide ekşimesi, gece uyutmama gibi problemlerim vardı. Birçok kez doktorlara başvuruda bulundum. Sadece ilaç veriyorlardı ve mide koruyucu veriyorlardı. Kullandığım zamanlarda şikayetlerim azalıyordu. Ama ilaçlarım bittiğinde şikayetlerim aynen devam ediyordu. Son 12 senedir mide koruyucu ile idare etmeye çalışıyordum. En son hastanemize başvurdum. Serhat ve İklil hocamız ile tanıştım. Yapılan endoskopi sonucu mide fıtığım olduğu teşhisi konuldu. Bu ameliyatı yapabileceklerini ve şikayetlerimin geçirebileceklerini söylediler. Bende kendilerine güvendim. Kendi memleketime, hastanemize güvendim. Burada ameliyatımı yaptım. Şuan çok şükür iyiyim. Şikayetlerim geçti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. imkanlarımız gittikçe gelişmektedir” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB