Sinop'ta Kar ve Buzlanma Nedeniyle Taşımalı Eğitime Ara

Sinop

Ayancık ve Durağan'da taşımalı eğitim tamamen durdurulurken, merkez ve diğer bazı ilçelerde kısmi ara verildi. Hamile ve engelli kamu görevlileri için idari izin kararı alındı.

Hava Koşulları Eğitimi Etkiledi

Sinop'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don riski nedeniyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Tamamen ve Kısmi Durdurma Kararları

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının ulaşımda risk oluşturabileceği değerlendirilerek 29 Aralık 2025 Pazartesi günü Ayancık ve Durağan ilçelerinde taşımalı eğitimin tamamen durdurulduğu bildirildi. Merkez ilçe ile birlikte Erfelek, Gerze ve Türkeli’nin bazı bölgelerinde ise taşımalı eğitime kısmi olarak ara verildi.

Normal Devam Eden İlçeler ve İzin Kararı

Boyabat, Dikmen ve Saraydüzü ilçelerinde eğitim öğretimin normal şekilde devam edeceği ifade edildi. Valilik açıklamasında ayrıca, taşımalı eğitime ara verilen ilçe ve köylerde görev yapan hamile ve engelli kamu görevlilerinin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.