Sinop'ta Kar Mücadelesinde Önemli Mesafe Kaydedildi

Sinop

Sinop'ta kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı 196'dan 66'ya düşürüldü. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda enerji verilemeyen köy kalmadı.

Yollar Açılıyor, Enerji Sorunu Çözüldü

Sinop il genelinde dün itibariyle 196 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu, 39 köye ise enerji verilemediği bildirildi. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısının 66’ya düşürüldüğü, enerji verilemeyen köy bulunmadığı belirtildi.


İlçe İlçe İyileşen Durum

Merkez ilçede kapalı köy yolu sayısı 13’ten 3’e düşerken, Ayancık’ta 71 olan kapalı yol sayısı 41’e indi. Boyabat’ta 7 olan kapalı yol sayısı 2’ye, Dikmen’de 9’dan 3’e, Erfelek’te 32’den 6’ya, Gerze’de 12’den 5’e, Türkeli’nde ise 32’den 6’ya geriledi.


Gece Boyu Süren Mücadele

Kapanan köy yollarında Sinop İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin iş makineleriyle yürüttüğü çalışmaların gece boyunca da süreceği bildirildi. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve yapılan uyarıları dikkate almaları gerektiğini belirtti.