Sinop’ta baskı resim sergisi

Sinop’ta baskı resim sergisi

Sinop’ta baskı resim sergisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı lisansüstü öğrencileri tarafından yapılan 55 sanatsal görsel, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Doç. Dr. Selma Ahmet Karaahmet Balcı baskı resim sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışında konuşan Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı, “Yaklaşık 15-20 kişilik yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz var yanımızda. Öğrenci arkadaşlarımızın baskı resim atölyesinde yaptığı 55 tane eseri göreceksiniz sergide. Hepsinin emeklerini kutluyorum, çok güzel kıymetli çalışmalar var. Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.
Açılış törenine katılan Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat burada yaptığı açıklamada ise “Sinop’umuz bir kültür ve turizm şehri, sanatta kültür ve turizmin tamamlayıcı unsurlarından biri. Son dönemlerde Sinop’ta gerek birçok müzenin açılışı gerekse böyle sanat galerilerinin açılışı arttı. Bu da kentin turizmine ve kültür varlığına çok önemli katkılar sunuyor. Tabii, bu katkıların yanında bu sanatsal sergilerin Sinop’un yerel insanları tarafından yapılması da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Öğrencilerin üniversitelerin eğitim, bilim yuvalarının da bu etkinliklere sanatsal faaliyetlere katılması bunların geleceğe aktarılması açısından çok önemli ve değerli. Sinop’ta sanatın geleceği açısından önemli görüyoruz” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından sergi açılışı ve kurdele kesimi gerçekleşti. Ardından, Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Atölye sorumlusu Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı’dan sergi ve resimler hakkında bilgiler aldı.
55 eserin bulunduğu sergi 19 Temmuz’a kadar açık olacak.