Sinop’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programı

Sinop’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programı

Sinop’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programı

Sinop’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Sinop İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Emir İşaşır, Sinop İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Sinop Milli Eğitim İl Müdürü Osman Cebeci ve protokol üyeleri katıldı.
Programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan,”En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın ailelerinden sonra ikinci yuvası olan okullarına kavuşacakları yeni eğitim-öğretim yılı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Öğretmenlerimize ne kadar destek verir ve güçlendirirsek, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştireceklerdir. Biz bu kapsamda İl Valisi olarak göreve başladığım tarihten itibaren somut, ölçülebilir ve şeffaf bir şekilde çalışkan öğretmenlerimizi ödüllendirmek için performans kriterleri oluşturduk. İstiyoruz ki gayreti olan öğretmenlerimizi ödüllendirerek onların yanında olalım” diye konuştu.
Vali Mustafa Özarslan ve Belediye Başkanı Metin Gürbüz tarafından çalınan ilk ders zilinin ardından, öğrenciler sınıfları doldurarak derslere başladı.