Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sahada uygulanmasını güçlendirmek amacıyla "Uygulamalı Eğitim Çalıştayı" düzenledi. Çalıştay, ilçedeki sınıf öğretmenleri ile modelin hazırlayıcısı akademisyenleri bir araya getirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, çocuklar için atılan her adımın geleceğin inşasında büyük değer taşıdığını vurguladı. Eroğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğretmenler aracılığıyla sınıflarda hayat bulacağını ifade etti. Ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş, modelin bütüncül eğitim anlayışıyla öğrencilerin akademik, sosyal ve değerler eğitimi yönlerinden dengeli gelişimini hedeflediğini belirtti.
Çalıştay kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türkçe Dersi Koordinatörleri Prof. Dr. Emre Ünal ve Prof. Dr. Hüseyin Anılan tarafından Türkçe öğretim programına ilişkin sunumlar yapıldı. İlkokul Matematik Programı Koordinatörü Prof. Dr. Veli Toptaş, matematiğin günlük yaşamla ilişkilendirilerek üst düzey düşünme becerilerini geliştiren yönlerine dikkat çekti. İlkokul Hayat Bilgisi Programı Koordinatörü Dr. Sinan Arı ise hayat bilgisi dersinin öğrencinin kendisini, toplumunu ve dünyayı tanımasına katkı sağlayan değer temelli yapısını ele aldı.
Program sonunda, Maarif Modeli’nin hazırlanmasında emeği geçen akademisyenlere günün anısına plaket takdim edildi. Plaketler, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner tarafından verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından çalıştay, soru-cevap paneli ile devam etti.
İki gün sürecek olan Uygulamalı Eğitim Çalıştayı ile öğretmenlerin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin felsefi ve teknik boyutlarını doğrudan uzmanlarından öğrenmeleri ve bu teorik bilgileri sınıf ortamına aktarabilecek uygulama becerileri kazanmaları hedefleniyor.