Sincan’daki kreşlerde ön kayıtlar başladı

Sincan’daki kreşlerde ön kayıtlar başladı

Sincan’daki kreşlerde ön kayıtlar başladı

Sincan Belediyesi’ne bağlı Papatya, Menekşe, Zambak, Leylak ve Lale kreşlerinde kayıtlar başladı. Tam zamanlı eğitim modeli sunan kreşlere ön başvurular belediyenin internet adresinden yapılırken, ön kayıtlar 20 Temmuz’da sona erecek.
Sincan Belediyesi’nin okul öncesi eğitime hizmet vermek amacıyla inşa ettiği kreşlerde ön kayıtlar başladı. Papatya, Menekşe, Zambak, Leylak ve Lale olmak üzere ilçenin 5 noktasında hizmet veren kreşler, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine hazırlanıyor. Ön kayıtların son başvuru tarihi ise 20 Temmuz olarak açıklandı. Başvurular Sincan Belediyesi’nin internet adresi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılacak. Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıtların belirlenmesi için Lale Konferans Salonu’nda noter huzurunda çekiliş gerçekleştirilecek. Kesin kayıtlar 5-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yeni eğitim döneminin oryantasyon süreci ise 2 Eylül tarihinde başlayacak.
Aileler, 39-60 ay arası çocukları için başvuru yapabilecek. Tam zamanlı eğitim modeli uygulanan kreşlerde çocukların motor, dil, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlanıyor. Yaşıtlarıyla birebir iletişim kuran minikler, hem sosyalleşiyor hem dil ve konuşma becerisini arttırıyor.