Sincan’da Matematik Müzesine yoğun ilgi

13.08.2024 13:59:35

Sincan’da Matematik Müzesine yoğun ilgi

Ankara’nın Sincan Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Matematik Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Gezenleri kendine hayran bırakan Matematik Müzesi, yaz kış demeden vatandaşlara kapılarını açıyor. Matematik severlerin ayrıca uğrak noktası olan Matematik Müzesi, yaz başından beri binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
Her yaştan öğrencinin ve vatandaşın ilgiyle gezdiği Matematik Müzesi matematiğin hem daha iyi anlaşılmasını sağlıyor hem de sevdiriyor. Matematik Müzesi’nde yer alan tangram, satranç, puzzle, 4 işlem, çarpan, sayı sıralama gibi oyunlar ziyaretçiler tarafından çok beğeniliyor.
Kilit taşlarıyla yapılıp yıkılan Mimar Sinan’ın Mostar Köprüsü de ziyaretçileri etkisi altına alıyor. Materyalleri tek tek inceleyen ziyaretçiler, gezi sonunda müzeye hayran kaldıklarını ifade etmeden geçemiyor.
Matematik Müzesi’ne gösterilen ilgiden memnun olan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, "Matematiği sevmeyen ve matematikten hiç anlamadığını düşünen birisi bile Matematik Müzemize birkaç defa geldiğinde matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize ve çocuklarımıza çok faydalı olduğunu gördüğümüz bir projemiz Matematik Müzesi. Herkesin ziyaret etmesini mutlaka tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.