Simav’da 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

Simav’da 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

Simav’da 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya Valiliği, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Simav Kaymakamlığı işbirliğiyle yapılacak olan 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.
Temel atma töreninde yaptığı konuşmada üniversitelerin önemine ve ildeki yurt kapasitesine dikkat çeken Kütahya Valisi Musa Işın, "İlimizde iki üniversitemiz var ve bu yıl Kütahya’yı tercih eden 8 bine yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Merkez ve ilçeler dahil toplamda 15 bin civarında yurt kapasitemiz var ve şu an 2 bin civarında kontenjan boşluğumuz mevcut. Simav’daki yurt ihtiyacını karşılamak üzere attığımız bu temelin, ilimizin ve ilçelerimizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

"Devletimiz yurtlarımızda öğrencilerimizin konforunu önemsiyor”
Devletin ve hükümetin eğitim alanındaki desteklerini ve çabalarını özetleyen Vali Işın, “Devletimiz ve hükümetimiz bu konu ile alakalı çok büyük gayret ve çalışma içerisindedir. Öğrencilerimizden herhangi bir şey esirgenmiyor. Yurtlarımız gayet güzel. Bizim çocukluğumuzda kaldığımız evlerimizden çok daha güzel konfora sahip yurtlarda kalıyorlar. Biz bunları çocuklarımızın buradaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Eğitim ve üniversite altyapısının önemine dikkat çeken Işın, “Okullarımızın ve üniversitelerimizin yapısı fevkalade önemli bir durumdadır. Kampüslerimiz hakikaten güzeldir. Sağlık Bilimleri Üniversitemiz büyük bir inkişaf içerisindedir ve büyük bir çalışma ile kurumsallaşma sürecindedir. Kısa sürede tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

“Simav, geleceğe yönelik parlak bir ilçe olacak”
Simav’ın geleceğine yönelik umut verici açıklamalarda bulunan Vali Işın, ilçenin gelişme potansiyeline vurgu yaptığı konuşmasında, "Simav, orta ölçekli bir il kadardır ve bu gelişim devam edecektir. Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli Eylül ayında atılacak. Bu ve benzeri projelerle Simav, bir yıldız gibi parlayacaktır" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.
Temel atma töreninde, Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, protokol üyeleri ve vatandaşlar da hazır bulundu.
Yaklaşık 3 bin 600 öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Simav ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı kız yurdunda 686 kız öğrenci konaklamakta. 177 erkek öğrenci ise kiralık binada konaklamaktalar. Yeni yurt binasının tamamlanmasıyla birlikte, erkek öğrenciler için daha güvenli ve modern konaklama ortamı sağlanacak.