Siirt’te yüzde 70 hibeli "Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ" projesi kapsamında çiftçilere malzeme dağıtımı

Siirt’te yüzde 70 hibeli

Siirt’te yüzde 70 hibeli "Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ" projesi kapsamında çiftçilere malzeme dağıtımı

Siirt Valiliği ve GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülecek "Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ" projesi ile yüzde 70 hibe ve yüzde 30 Çiftçi katkısı ile Siirt’te ki çiftçilere malzeme dağıtımı yapıldı.
Programın açılışında konuşan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, bakanlığın kırsal kalkınma yatırımları destekleme projeleri kapsamında uygulanan sulama sistemleri projeleri ile bin 250 dekar alanda modern soğuma sistemleri kurulumunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunların da maddi değeri 3 milyon 150 bin liradır. Son 5 yılda bağcıların geliştirilmesine yönelik yaptığımız projelerin tutarı 15 milyon lirayı bulmuştur. Bunlar bizi gerçekten gururlandıran, ümitlendiren projelerdir. Bu konuda emeği geçen gerçekten alın teri akıtan mesai arkadaşlarıma huzurunuzda ve tüm Siirt adına şükranlarıma ve teşekkürlerimi sunuyorum. Katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İlimize hayırlı olsun, bereketli ve verimli olsun.
Katkıda bulundukları için başta ayın Bakanımıza, Siirt Valimize ve Siirt İl Tarım ve Orman İl Müdürümüze ayrı ayrı teşekkür ederim. Köylünün köye dönüş projeleri resmen teşvik ediyor. Ben buna inanıyorum. İlimize milletimize devletimize büyük bir fayda getirir. Hep bunu istiyoruz. Tarım olsun, bağcılık olsun, fıstıkçılık olsun daha ileri ve güzel projeleri devletimizden bekliyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.