Sıcak havalarda bici biciye talep arttı

29.07.2024 19:41:36

Sıcak havalarda bici biciye talep arttı

Kilis’te yaz sıcakları etkisini sürdürürken, serinlemek isteyen vatandaşlar geleneksel lezzetlerden ‘‘bici bici’ye’’ yöneldi.
Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Kilis’te kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlar, yöresel soğuk tatlılara yöneldi. Hissedilen sıcaklığın 40 derecelere kadar ulaşması nedeniyle zor günler yaşayan Kilisliler, dışarı çıktıklarında bol miktarda "haytalı" olarak da bilinen "bici bici" tüketiyor. Muhallebi, buz püresi, nişasta, mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbet ile yapılan bici bicinin kasesi 40 TL’den alıcı buluyor.
Baklavacılık sektöründe dedesini örnek alarak ilk günkü aşk ile çalıştıklarını söyleyen baklava ustası Sinan Gözüuykulu, ‘‘1945 yılında dedem baklavacılık sektörüne geçiş yapmış ve babamla birlikte emekli olana kadar devam etmişler. Dedemden babama, babamdan da bana kalan bu sektörde ilk günkü aşk ile hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Suriye’ye komşu olan serhat şehrimizde kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlar ’‘bici bici’ olarak bilinen soğuk içeceğe yöneldi. Bu soğuk içeceği içinde buz, nişasta, mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbet ile birleştirerek vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz’’ dedi.