Sezer: “Çukurova’nın geleceğinden ümitliyim”

20.08.2024 14:16:17

Sezer: “Çukurova’nın geleceğinden ümitliyim”

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Seze,r geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen rektör atamalarıyla ilgili bir açıklama yaparak; "Ben Çukurova’nın geleceğinden ümitliyim" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen rektör atamaları, Adana’nın iki üniversitesinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Adnan Sözen atandı. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada, iki rektöre de yeni görevlerinde başarılar dileyerek hem Adana hem de Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti. Sezer, önceki rektörler Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Prof. Dr. Mehmet Tümay’a da görev süreleri boyunca kente katkılarından dolayı teşekkür etti.
Beriş, üniversitede yaşanan problemleri çözebilir
Başkan Sezer, Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğuna dikkat çekip, köklü geçmişine vurgu yaparak; “Çukurova Üniversitesi, bölgedeki birçok üniversitenin de kurucusu olan ve eğitimde kaliteyi sürekli yükselten bir misyon üstlenmiştir. Buna rağmen bazı fakültelerimizde ve özellikle Balcalı Hastanesi’nde sorunların olduğunu ve bunların da bugüne kadar çözülemediğini biliyoruz. Yaşanan sorunların çözülmesi noktasında Beriş’in ortaya güçlü bir irade koyacağından ve problemleri çözeceğinden eminim. Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş akademik kariyerindeki başarıları ve bugüne kadarki deneyimiyle dikkat çeken bir isim. Kendisinin liderlik vasıflarının Çukurova Üniversitesi’nin geleceğine olumlu yönde yansıyacağını düşünüyorum. Beriş’in sivil toplum kuruluşları, Adanalılar ve medya ile güçlü ilişkiler kurarak üniversiteyi toplumla bütünleşen bir kurum haline getireceğine inanıyorum. Ben Çukurova Üniversitesi’nin geleceğinden ümitliyim. Türkiye’nin en prestijli eğitim kurumlarından birisi olacağını düşünüyorum. Çünkü üniversitemizde de Adanalılarda da bu potansiyel var. Bunun açığa çıkmasını da Sayın Beriş ve ekibi sağlayacaktır” dedi.
Alparslan Türkeş Üniversitesi yeni bir vizyona kavuşacak
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Adnan Sözen hakkında da konuşan Sezer, “Sayın Sözen, üniversitenin bilimsel atölyeleri ve uluslararası işbirliklerini, Adana’yı bir teknoloji ve inovasyon merkezi haline getirecektir. Zaten kendisi önceki görevlerinde elde ettiği başarılarla dikkat çekmiş bir akademisyen. Özellikle mühendislik ve bilim alanındaki gelişimi, üniversitenin büyüme vizyonuyla örtüşüyor” şeklinde konuştu.
Adana’nın iki üniversitesinin de hem bölge hem de Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Sezer açıklamalarını, “Adana, akademik açıdan çok büyük bir potansiyele sahip. Doğru adımlar atılırsa, hem Çukurova Üniversitesi hem de Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir rol oynayacaktır. Biz de Eğitim-Bir-Sen olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü katkıyı vermeye hazırız” sözleriyle tamamladı.