Seyit İçgül'ün avukatı: Logo henüz satışa çıkmadı

Seyit İçgül

Eski Futbolcu Seyit İçgül'ün avukatı yaptığı basın açıklamasında İçgül'ün Kayserispor Kulübü logosunu satışa çıkardığı yönünde çıkan haberleri yalanladı. Açıklamada Kulüp logosunun hala satışa çıkarılmadığı söylendi.

Kayserispor'un eski menejeri Seyit İçgül'ün avukatı Naip Doğan Seyit İçgül hakkında ortaya atılan iddialar hakkında açıklama yaptı. İçgül'ün Avukatı; "Geçtiğimiz günlerde çeşitli sosyal medya mecralarında müvekkilimz Seyit İçgül'ün Kayserispor Kulübü logosunu satışa çıkardığı yönünde bir haber çıkmış, bu haberle birlikte çeşitli iddialar öne sürülmüş ve haksız ithamlarda bulunulmuştur. Söz konusu haber ve iddiaların gerçeği tam olarak yansıtmaması nedeniyle müvekkilin talabi üzerine işbu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur." dedi. Açıklamada; Kulüp'e ait logo dahil olmak üzere tüm markaların kıymet takdiri yapıldığı ancak tarih itibariyle henüz satış aşamasına geçilmediği belirtildi. Açıklamada gerekli anlaşmanın sağlanmaması halinde huhuki yollara başvurulacağı kaydedildi. 

 

Söz konusu açıklama ise şöyle;

"2015 yılında Hilmi Derinel yönetimi döneminde müvekkil ile kulüp arasında bir 'Profesyonel Menejerlik Sözleşmesi imzalanmış, bu sözleşme birkaç ay sonra Recep Mamur yönetiminin göreve gelmesi sonucu Kulüp tarafından hiçbir haklı sebep olmaksızın feshedilmiştir. Hemen akabinde kulüp'e gönderilen ihtarnameyle müvekkilin sözleşmesinin 3. maddesi kaynaklı ücret alacağının ve 8. maddesi kaynaklı cezai şart alacağının ödenmesi talep eilmişse de, Kulüp bu talabe olumlu bir yanıt vermemiştir. Bu nedenle uyuşmazlık 2015 yılında yargıya intikal etmiş; yapılan yargılama sonucunda sözleşmenin haksız olarak feshedildiğinin tespitine ve bir miktar ücret alacağının müvekkil Seyit İçgül'e ödenmesine karar verilmiş, bu karar kesinleşmiştir.

Söz konusu karara istinaden Kulüp aleyhine ilamlı icra takibi başlatılmış olup, bu takip kapsamında Kulüp adına kayıtlı taşınır, banka hesapları ve markalara hacizler konmuştur. Tüm bunlara rağmen alacağın hala tahsil edilememiş olması nedeniyle Kulüp'e ait logo dahil olmak üzere tüm markaların kıymet takdiri yapılmış, olup, tarih itibariyle henüz satış aşamasına geçilmemiştir. Öte yandan;

Müvekkilin yukarıda bahsi geçen cezai şart alacağı da hala ödenmemiş olup; bunun tahsili amacıyla ayrıca bir ilamsız icra takibi başlatılmış, bu takip Kulüp tarafından yapılan itiraz üzerine şimdilik durdurulmuştur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bahse konu itirazın iptali için de tarafımızca yargıya başvurmak durumunda kalınacaktır. 

Özetle;

İşbu uyuşmazlığın 6 yıldır süregelmekte olduğu yani müvekkilin birdenbire ortaya çıkmadığını, sözleşmenin feshinden sonra müvekkile herhangi bir tutarda ödeme yapılmadığını, gelinen aşama itibariyla henüz logonun satışa çıkarılmadığı ancak kıymet takdirinin yapıldığını önemle belirtmek isteriz. Ayrıca, müvekkil ile Kulüp arasındaki uyuşmazlığın bu tatsız aşamalara gelmemesi için tarafımızca defalarca adım atılmasına rağmen Kulüp ilgililerince bu yönde bir irade sergilenmediğini, tarih itibariyla bu uyuşmazlığın hala ssulh yoluyla giderilebilmesinin mümkün olduğunu, giderilmemesi durumda ise müvekkil alacağının tahsili için her türlü hukuki imkanı kullanmaktan başka bir çare kalmayacağını ifade etmek isteriz ."

Haber: Rabia Bahçeci