Tarih: 30.07.2024 15:30

Seyhan Belediyesi’nden ücretsiz tercih danışmanlığı desteği

Facebook Twitter Linked-in

Seyhan Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Seyhan Belediyesi’nin açtığı tercih merkezi yoğun ilgi görüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2 Ağustos’a kadar sürecek tercih döneminde Seyhan Belediyesi gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Tercih dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Uzman rehber öğretmenlerimiz gençlerin en doğru kararı vermelerine yardımcı oluyorlar. Eğitim, insani ve sosyal gelişimimizin en önemli ayaklarından birisi. Benim çok önem verdiğim bir konu. Ne yazık ki eğitim sistemimizdeki aksaklıklar ve ekonomik krizin eğitime etkisi ülkemizin kanayan yarası olmayı sürdürüyor. Bu sorunların çözülmesi gerektiğine, Türkiye’yi hem yerel hem de ulusal anlamda kalkındıracak en önemli yatırımın eğitim olduğuna inanıyorum. Ülkemizin, Adana’mızın, Seyhan’ımızın yetişmiş insana çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Üniversite öğreniminin önemine dikkat çeken Tekin, "Üniversite yılları insanın ömrü boyunca unutmayacağı bir dönemdir. Pırıl pırıl gençlerimiz mesleki kariyerlerini belirleyecekler. Kendileri adına çok önemli bir tercihte bulunacaklar. Onlara bir katkımız olursa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.
Öte yandan, rehberlik hizmetinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencisi adaylarının 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00’ye kadar Seyhan Belediyesi Tercih Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB