Alman Hans Joachim Prinz, Seydikemer'de İslam'ı Seçti

Alman Hans Joachim Prinz, Seydikemer

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 66 yaşındaki Alman Hans Joachim Prinz, uzun araştırmalar sonucu Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve 'Hakan' ismini aldı.

Uzun Bir Arayışın Sonu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Alman vatandaşı Hans Joachim Prinz, hayatında önemli bir dönüm noktasına imza attı. Yaptığı uzun süreli araştırma ve derinlemesine incelemelerin ardından, İslam dinini seçmeye karar veren Prinz, Seydikemer İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Yeni Bir Hayat ve Yeni Bir İsim: Hakan

İlçe Müftüsü Selman Ünal Çolak, müftülük personeli ve Prinz’in eşinin katıldığı ihtida merasiminde duygusal anlar yaşandı. İslamiyet’i kabul etmesinin ardından ‘Hakan’ ismini alan Prinz, yeni kimliğiyle hayatına devam edecek. Kendisine temel İslami bilgileri içeren kaynaklar hediye edildi ve program dualarla son buldu.

"Bir Müslüman Olarak Uğurlanmak İstiyorum"

Hakan Prinz, yaptığı açıklamada kararının arkasındaki hisleri paylaştı. "İslam dinini ve getirdiği huzuru, adaleti ve hakikati çok seviyorum" diyen Prinz, "Bu sevgi ve inanç o kadar derin ki, artık hayatımı bu inançla yaşamak ve son yolculuğuma da bir Müslüman olarak uğurlanmak istiyorum. İslami usullere göre defnedilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Müftülükten Tam Destek

İlçe Müftüsü Selman Ünal Çolak, Prinz’i kararından dolayı içtenlikle tebrik etti. Çolak, "Kardeşimizin hidayetine vesile olanlardan Allah razı olsun. İlçe Müftülüğü olarak kendisine her konuda destek olmaya, dinimizin güzelliklerini öğrenmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Müftü Çolak, İslam'ın bir rahmet dini olduğunu vurgulayarak yeni dindaşlarına hoş geldin dileklerini iletti.