Tarih: 19.08.2024 11:06

Şenlikten geriye çöpleri kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon’un Düzköy ilçesi Honefter Yaylası’nda dün düzenlenen yayla şenliğine katılan binlerce kişi çöplerini yaylaya bırakıp gitti. Şenlik alanına bırakılan binlerce çöp yaylada hayvancılık yapan yöre halkının tepkisini çekti.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çayırbağı mahallesinin Honefter Yaylası’ndaki şenliğe bu yıl Düzköy, Akçaabat ve Tonya ilçeleri başta olmak üzere Trabzon’un ve Türkiye’nin 4 bir yanından binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar horon oynayıp yöresel sanatçıların ezgileri ile coşarken, şenlik dün akşam saatlerinde sona erdi. Bu sabah ineklerini yaylaya otlatmaya çıkan yayla sakinleri ise büyük bir şok ile karşılaştı. Şenliğe katılanların çöplerini yaylaya bırakıp gittiğine gören yöre halkı bu duruma büyük tepki gösterirken, bir an önce çöplerin ilgililer tarafından toplatılmasını istedi.
Şenliğe değil ama geriye bırakılan çöplere ve pisliğe karşı olduklarını belirten yayla sakinleri “Eğlenmek herkesin hakkı ancak bu şekilde değil. Şenlik adı altında yaylalar kirletiliyor. Bu çöplerin bir an önce temizletilmesi gerekiyor. Yaylada bir rüzgar çıksa bu plastik poşetler ve atıklar yaylanın dört bir yanına dağılacak. Yörede bizler hayvancılık yapıyoruz. Bu plastik atıklar hayvanlarımız ve su kaynaklarımız açısından büyük tehlike saçıyor. Böyle şenlik olmaz olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB