Tarih: 09.08.2024 18:08

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST’te çok sayıda projesiyle yarışacak

Facebook Twitter Linked-in

Selçuk Üniversitesi; TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında hava savunma sistemleri, akıllı ulaşım, hyperloop geliştirme yarışması, uluslararası insansız hava aracı yarışması, insansız su altı sistemleri, drone yarışması, uluslararası elektrikli araç yarışması başta olmak üzere birçok kategoride yarışacak.
Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, yaptığı açıklamada üniversite olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde 10’uncusu düzenlenen TEKNOFEST’e yönelik hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Uluslararası düzeyde organize edilen yarışmanın, Selçuk Üniversitesinde bir kültür haline geldiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Terzioğlu, “TEKNOFEST kültürünün oluşması noktasında en büyük etkenlerden biri, üniversitemizin ve yönetimimizin öğrenci arkadaşlarımıza sunduğu imkanlardır, onların yanlarında olmalarıdır. Bu çerçevede kurulan Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü de bunun net bir göstergesidir. Koordinatörlük olarak sadece TEKNOFEST özelinde değil, üniversitemiz adına ulusal ve uluslararası seviyede yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

“Öğrencilerimiz, hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor”
Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, Selçuk Üniversitesinin paydaşları arasında bulunduğu TEKNOFEST’te üniversite olarak yarıştıkları kategori sayısının her geçen yıl daha da farklılaştığını belirterek, “Üniversitemiz adına bu sene itibarıyla hava savunma sistemleri yarışması, akıllı ulaşım yarışması, eğitim teknolojileri yarışması, hyperloop geliştirme yarışması, insanlık yararına teknoloji, insansız su altı sistemleri, psikolojide teknolojik uygulamalar yarışması, sağlıkta yapay zeka yarışması, TEKNOFEST drone şampiyonası, uluslararası efficiency challenge elektrikli araç yarışları, üniversite öğrencileri araştırma proje yarışmaları, uluslararası insansız hava aracı yarışması gibi bir çok kategoride öğrenci arkadaşlarımızın yarıştıklarını ve finale kalma, ödül alma yolunda çaba sarf ettiklerini ifade edebiliriz. Yaz ayları olmasına rağmen öğrenci arkadaşlarımız, gece gündüz demeden atölyelerimizde hayallerini gerçekleştirme adına çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede verdikleri emeklerin sonucunda da inşallah başarıya ulaşacaklarını düşünüyoruz” diye konuştu.

“TEKNOFEST, kaybedenin olmadığı bir yarışma”
TEKNOFEST kapsamında şu an itibarıyla başvuruları yeni açılan kategorilerin yanında final aşaması tamamlanan yarışmaların da olduğunu aktaran Terzioğlu, şunları kaydetti: “Teknoloji Fakültesi öğrencimiz Muhammet Hakan Kırca’nın Dr. Öğr. Üyesi Sema Servi hocamızın danışmanlığında hazırladığı ‘Az Gören Bireyler İçin Eğlenceli Oyun Projesi’ adlı proje, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Sağlık kategorisinde üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Bu, TEKNOFEST 2024’te üniversitemiz adına alınan ilk ödülümüz oldu. İnşallah diğer arkadaşlarımızdan da böyle ödüller gelmesini bekliyoruz. Yarışmalardan aldığımız ödüller bizi mutlu ediyor, sevindiriyor. TEKNOFEST, bir başka yönüyle bakıldığında ise kaybedenin olmadığı bir yarışma. Derece elde edemeyen öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri adına bir deneyim sunuyor. Üniversitemiz açısından bunun en güzel tarafı, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin bunu bir kültür haline dönüştürüp kendilerini geliştirme noktasında bir araç olarak görmeleridir. Yarışmalara verdikleri değerin her geçen yıl giderek artıyor olması bizleri mutlu ediyor. Yarışmaların geleceğimizi inşa edecek olan mühendislerin yetişmesi noktasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesini benimseyen, ülkesi adına hayalleri olan, özgüvenli ve çalışkan öğrenciler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB