Tarih: 14.08.2024 12:16

Selçuk Üniversitesi GSF’de Özel Yetenek Sınavları yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları yapıldı. Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Resim, Heykel ve Seramik bölümleri için yapılan sınavlar iki oturumda gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, birinci oturumunun temel yetenek sınavı, ikinci oturumun ise branş sınavı şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Polat, “Birinci oturumdaki sınavların değerlendirilmesi jüri üyeleri tarafından yapılıyor, ikinci oturum sınavları ise optik okumayla dijital sistemle kayıt altına alınıyor” dedi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarını bir günde tamamlayarak öğrenci ve velilerin sınav stresini azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Polat, “Bu yıl Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne 35, grafik bölümüne 35, resim bölümüne 35, heykel bölümüne 15 ve seramik bölümü 25 olmak üzere toplam 145 öğrenci alıyoruz. Sonuçlar bir gün içinde açıklanıyor. Öğrencilerimiz mezun olduklarında iş arayan değil, aranılan konumuna erişiyor. Sahaya uygun eğitimler alıyor, hem sanatçı olarak hem de endüstriyel alanda yeterli donanıma sahip olarak mezun oluyor” şeklinde konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB