Tarih: 15.08.2024 17:53

Selçuk Üniversitesi en çok tercih edilenler arasında

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS sonuçlarına göre en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Selçuk Üniversitesini kazanan öğrenci sayısı 12 bin 364 olarak açıklanırken, doluluk oranı da yüzde 99,27 oldu.
Selçuk Üniversitesi, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda adından söz ettirmeyi başarmış bir yükseköğretim kurumu haline gelirken, teknolojik ve fiziki altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, kültürel ve sportif etkinleriyle öğrencilerine huzurlu bir ortamda eğitim imkanı sunuyor. Bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 53 araştırma merkezi bulunan Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük öğretim kurumları arasında yer alıyor. YKS sonuçlarına göre, Selçuk Üniversitesi ön lisans düzeyinde yüzde 99,59, lisans düzeyinde yüzde 98,93 olmak üzere genel oranda yüzde 99,27 doluluğa ulaştı. Selçuk Üniversitesi’ni kazanan öğrenci sayısı bu yıl 12 bin 364 oldu.
Selçuk Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Selçuk Üniversitesi’nin; gerek donanımlı, alanında uzman, sektörel birikime sahip profesyonel akademik kadrosu gerekse geçmişten gelen birikimi modern dünya ile harmanlayan eğitim modelleriyle öğrencilerine kapsamlı bir eğitim öğretim fırsatı sunduğunu, öğrencilerin, eğitim hayatları boyunca hem teorik bilgiler edineceğini hem de bu bilgiyi modern laboratuvarlarda, atölyelerde, üniversite - sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalanan kurumlarda uygulamaya dönüştürebilme imkanı bulabileceklerini kaydetti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB