Şehitkamil’de kırsal mahalleler arazi yollarına kavuşuyor

Şehitkamil’de kırsal mahalleler arazi yollarına kavuşuyor

Şehitkamil’de kırsal mahalleler arazi yollarına kavuşuyor

Şehitkamil’in kırsal mahalleleri yıllardır beklediği arazi yollarına Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’la kavuştu. Kısa süre öncesine kadar traktörle bile girilmeyen Öğümsöğüt, Yukarı Arıl ve Aşağı Arıl Mahallelerinde arazi yollarında yol açma, mucur dökme çalışmalarıyla şimdi otomobillerle gidilebiliyor.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz eşit hizmet ilkesiyle ilçenin çehresini değiştiriyor. Kırsal mahallelerde hizmet seferberliği başlatan Yılmaz’ın talimatlarıyla Şehitkâmil yaşanabilir bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Seçim öncesi sık sık ilçenin her noktasına eşit hizmet götüreceklerini duyuran Yılmaz, bu sözünü yerine getirdi. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Öğümsöğüt, Yukarı Arıl ve Aşağı Arıl Mahallelerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek, en çok şikâyet edilen ve yıllardır bir türlü gerçekleşemeyen arazi yolları konusunda gerekli çalışmalarının bir an başlatılacağının sözünü verdi. Yılmaz’ın ziyaretinin üzerinden bir hafta geçmeden mahallelerde başlatılan çalışmalar tamamlandı.
“Traktör girmeyen yollarda otomobil kullanıyoruz”
Kısa sürede tamamlanan yollar mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Mehmet Fatih Cihan, arazi yollarını yapılan çalışmaların ardından konforlu yollara benzeterek, bu yolların üretim yolu olduğunu ve çiftçi için önem arz ettiğini belirtti. Cihan, yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yukarı Arıl Mahalle Muhtarı Erdal Özer de, “Arazilerimize daha düne kadar gidemiyorduk. Sorunumuzu Umut Başkana ilettik. Sağ olsun hızlı bir şekilde tamamladılar. Şimdi taksilerimizle bile arazilerimize gidebiliyoruz. Umut Başkan ve ekibine yanımızda oldukları için çok teşekkür ederiz” dedi.
Söz verdi, sabahına çalışmalar tamamlandı
Hizmetten uzak kalan Öğümsöğüt Mahallesi’nde de çalışmaların tamamlanmasıyla yollar kullanılmaya başlandı. Traktörün bile giremediği arazi yollarında mucur dökme çalışmalarıyla şimdilerde otomobillerle arazilerine gidebildiklerini dile getiren Öğümsöğüt Mahalle Muhtarı Ökkeş Daşgın ise, bu zamana kadar arazi yollarına kepçe vurulup mucur dökülmediğini anlattı. Daşgın, “Geçen hafta Umut Yılmaz Başkanımızı mahallemize ziyaretinde sorunumuzu anlatmıştık. Bize bir söz verdi. Sabahına kamyonlar ve kepçeler mahallemize gelerek çalışmalar başlatıldı ve kısa sürede tamamlandı. Umut Yılmaz Başkanımıza mahallemiz adına çok teşekkür ederiz” diye konuştu.