Şehit portresi grafiti yapan gence Başkan'dan hediye

Şehit portresi grafiti yapan gence Başkan

Samsun'da şehit Gökhan Bayram'ın grafiti portresini yapan üniversiteli, Belediye Başkanı Halit Doğan'dan teşekkür telefonu ve hediye aldı.

Mahalleden Yükselen Anlamlı Bir Tasarım

Samsun’da, Şehit Gökhan Bayram’ın portresini mahalle duvarına grafiti olarak işleyen üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Köse, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’dan gelen teşekkür telefonu ve hediye ile büyük mutluluk yaşadı.


Bir Ağabeyin Anısını Yaşatmak

Ege Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan Samsunlu Köse, doğup büyüdüğü İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’nde anlamlı bir çalışmaya imza attı. Mahalle gençlerinin talebi üzerine duvar resmi hazırlamaya başlayan Köse, aynı sokakta yaşamış ve koyu bir Samsunspor taraftarı olan şehit Gökhan Bayram’ın anısını yaşatmaya karar verdi.


Renklerdeki Derin Anlam

Samsunspor’un otobüs kazasının yıl dönümünde kullanılan gri, siyah ve kırmızı tonları tercih eden Köse, "Kuzeyin Kralı" etiketli tasarımı iki okul arasındaki alanda gençlere rol model oluşturması amacıyla hazırladığını söyledi. Bayram’ın mahallede gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan, spor yaptıran ve örnek alınan bir ağabey olduğunu belirten Köse, aradan 8 yıl geçmesine rağmen anılarının hâlâ yaşatıldığını ifade etti.


Toplumsal Bir Emek ve Duygusal Karşılaşma

Mahalleliyle birlikte 14,5 metrelik duvarın yükseltildiğini ve çalışmanın olumsuz hava şartlarına rağmen 4 günde tamamlandığını aktaran Köse, şehidin babaannesinin resmi tesadüfen görerek yanına geldiğini ve o anın kendisi için unutulmaz olduğunu dile getirdi.


Yankı Uyandıran Teşekkür

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından Başkan Halit Doğan’ın özel kalemi tarafından arandığını belirten genç sanatçı, teşekkür telefonu ve gönderilen hediyenin kendisini duygulandırdığını söyledi. Köse, çalışmayı herhangi bir karşılık beklemeden mahalleliyle birlikte gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.