Şef Öztan, “Festivaller kentlerin uluslararası arenadaki penceresidir”

Şef Öztan, “Festivaller kentlerin uluslararası arenadaki penceresidir”

Şef Öztan, “Festivaller kentlerin uluslararası arenadaki penceresidir”

Gaziantep’in sahip olduğu değerlerin tanıtımı ve geleceğe aktarılmasında festivallerin büyük önem taşıdığını ifade eden Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin başarılı geçeceğine inandığını ifade ederek, “Festivaller kentlerin dünyaya açılan penceresidir, yaşayan kültür unsurlarının geleceğe intikalinde de büyük önem taşır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 10. durağı Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali olacak. GastroAntep Kültür Yolu Festivali heyecanı kenti sararken festivallerin önemine dikkat çeken Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan yaptığı değerlendirmede, “Yıllar önce ilk kıvılcımını attığımız Gastronomi Festivalinin bugün meşaleye dönüşerek dünyaya yayılmasına şahitlik etmek elbette hepimizin ortak gurur kaynağı. Burada özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e kentim ve ülkem adına teşekkür etmek istiyorum. Festivalin gelişmesi ve uluslararası standartlara taşınmasında değerli bakan başkanımızın büyük emekleri ve çabası var” dedi.

"Yemek kültürümüzü yaşatarak geleceğe taşımak zorundayız"
Gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartları sonucunda yemek alışkanlığı ve kültürünün de büyük oranda değişmeye başladığına dikkat çeken Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, “Son yıllarda ülkemizde insanların beslenme alışkanlıkları ve yemek tercihlerinin hızla değiştiğini ve geleneksel yemeklerimizin büyük kısmının unutulma noktasına geldiğini görmek üzücü bir durum. Burada annelere büyük görev düşüyor ve annelerin mutfaklarında yöresel ve geleneksel yemeklerin sürdürülebilirliğini korumak için gelecek nesillere, kendi evlatlarına kültürümüzü tanıtmak, tattırmak ve sihirli reçeteleri öğretmek zorundadır. Aksi halde yaşayan kültür öğelerimiz arasında en önemli unsur olan yemek kültürümüz zaman içerisinde unutulacak ve yeni nesil sağlıksız beslenme alışkanlıkları geleneksel kültürlerimizin yerini alacaktır” dedi.
Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan’ın 14-22 Eylül tarihleri arasında sürecek festivalde bir söyleşiye katılacağı ve geleneksel bir çok yemeğin yapımında görev alacağı da açıklandı.