Tarih: 13.09.2024 16:40

Seçer: “Toplum iyi eğitimli jenerasyonlar yetiştirebilirse geleceğe güvenle bakar”

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, iyi eğitimli jenerasyonun toplumu daha da zenginleştireceğini, mutlu kılacağını ve dünyada temsil ettiği ülkenin diğer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki başarısını arttıracağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden mezun olarak başarılı okullara yerleşen öğrenciler, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı göstererek, güzel liselere ve üniversite bölümlerine yerleşen öğrencileri ağırlayan Başkan Seçer, onlarla keyifli sohbet gerçekleştirdi.
Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden başarı ile mezun olarak, üniversite ve liseyi kazanan gençlere başarılar dileyen Seçer, “Zihniniz açık olsun. Hayatta önemli olan mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yollarından bir tanesi de iyi eğitim almak, sosyal olmak ve hayatın tadına varabilmek. Bu; işin bir yönü. İkinci yönü ise toplum iyi jenerasyonlar, nesiller yetiştirebilirse geleceğine daha güvenle bakar. İyi eğitimli jenerasyon toplumu daha da zenginleştirir, mutlu kılar ve dünyada temsil ettiği ülkenin diğer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki başarısını artırır” ifadelerini kullandı.

“Bu başarının altında yoğun emek var”
Adaletli, eşit, refah ve mutlu bir toplum için devletin vatandaşlarına iyi bir eğitim imkânı sağlamak zorunda olduğunu kaydeden Seçer, “Yarınlarda ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz. Hukuk devletini tahkim edecek, demokrasiyi ve adaleti sağlayacak, topluma bir değer katacak olan sizlersiniz. Bu bir bayrak yarışı. Ben bugün Mersin’i yönetiyorum ama yarın Mersin’i yöneten içinizden biri çıkacak. Benden daha iyi, birikimli ve çağdaş dünyaya uygun bir yönetici olmak için iyi eğitim almak ve deneyimlenmek gerekiyor. Bunlar hep emekle oluyor. Emeğin olmadığı yerde olumlu hiçbir şey olmuyor. Bu başarının altında yatan yoğun bir emek ve çok büyük bir gayret. Onun için sizi kutluyorum” diye konuşarak, bundan sonraki yaşantılarında öğrencilere başarılar diledi.

“Daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz”
Öğrencilere emek veren ailelere ve öğretmenlere de müteşekkir olduklarını kaydeden Seçer, “Umut ediyorum ülkemizin geleceği bugünlerden çok daha güzel olsun. Bizim gayretimiz bu, şiarımız belli; ‘hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ Atatürk’ün izinden yürüyüp, daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk de ülkeyi sizin gibi gençlere emanet etti. Sizler, O’nun bizlere emanetisiniz ama ülke de size emanet. Umut ediyorum çok daha güzel günleri hep beraber yakalayacağız” şeklinde konuştu.

“Emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım da, Başkan Seçer’e, “Öğrencilerimiz sizlerin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına açtığınız kurs merkezlerimizde başarılı oldular ve hem kent içinde hem de il dışında çok iyi okullar kazandılar. Bizler de bu başarılarımızı paylaşarak, emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz” dedi.
Önceki yıllarda kazandığı diş hekimliği fakültesini bırakarak hayali olan tıp fakültesini kazanmak için Büyükşehir Belediyesinin Kurs Merkezlerini tercih eden ve bu yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Esra Dal, yüksek dershane fiyatlarına dikkat çekti. Dal, “Bu sene de dershane fiyatları aşırı atmış durumda. O sebeple açılan kurs merkezleri bize çok iyi geldi, gerçekten can suyu oldu. Hatta Tarsus’ta Öğretmenler Mahallesi Şubesinde yedek kontenjanlar bile durdu” dedi ve kontenjanların artırılması talebinde bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB