Halep'te SDG saldırılarında 24 ölü, 129 yaralı

Halep

Suriye ordusu Halep'teki operasyonları tamamlarken, SDG saldırılarında sivil kayıplar arttı.

Operasyonlar Başarıyla Tamamlandı

Suriye ordusu, Halep'te PKK/YPG'nin Suriye uzantısı SDG'ye yönelik operasyonlarını başarıyla tamamladı. Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında terör örgütü SDG'nin düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Sivil Kayıplar Arttı

Halep sağlık yetkilileri, SDG saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 24'e, yaralananların sayısının da 129'a yükseldiğini açıkladı. Saldırıların ardından bölgede yaşanan insani durum dikkat çekiyor.

Hayat Normale Dönüyor

Halep Vali Yardımcısı Fawwaz Helal, terörden arındırılan Eşrefiye'de hayatın normale döndüğünü ve halkın geri dönmeye başladığını duyurdu. Şeyh Maksud'da ise ordu birliklerinin mayın temizleme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Ateşkes Mutabakatına Varıldı

SDG'nin elebaşı Mazlum Abdi, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, uluslararası arabuluculuk yoluyla bir ateşkes mutabakatına varıldığını ve teröristlerin Halep'ten tahliyesi konusunda anlaşmaya ulaşıldığını açıkladı. Anlaşma kapsamında, bölgeden terör unsurlarının çıkış süreci devam ediyor.