SASKİ’den kırsala yeni içme suyu hattı

SASKİ’den kırsala yeni içme suyu hattı

SASKİ’den kırsala yeni içme suyu hattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Canik ve Tekkeköy ilçelerindeki kırsal mahalleleri suya kavuşturmak amacıyla toplam 16 bin metrelik yeni içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, vatandaşların yaşam konforunu artırmak amacıyla 17 ilçede altyapı yatırımları gerçekleştiriyor. İlçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerde yaşanan su problemlerini çözmek için çalışan ekipler, yeni içme suyu iletim hatları yapıyor. Çalışma yapılan ilçelerden olan Tekkeköy ve Canik’te çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler Tekkeköy ilçesinin Yağbasan Mahallesi’ndeki altyapı yatırımını tamamladı. 6 bin metre uzunluğundaki yeni içme suyu iletim hattının bitirilip depo bağlantılarının yapılmasının ardından mahalleye, 18 km uzaklıktaki Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden su verilecek. Canik ilçesinde ise Hacınaipli, Fındıcak, Çamalan, Düzardıç ve Başalan Mahallelerinin içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan SASKİ ekipleri, 10 bin metrelik iletim hattının 4 bin 500 metrelik bölümünü tamamladı. Geriye kalan kısımda ise iletim hattı imalatı çalışmaları devam ediyor.
SASKİ ekiplerinin yoğun çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Merkez ilçeler Tekkeköy ve Canik’teki altyapı yatırımlarıyla birlikte vatandaşlar kesintisiz ve arıtılmış içme suyuna kavuşmuş olacak.