Sarıyer'de lodosun mahsur bıraktığı teknelerden itfaiye kurtardı

Sarıyer

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos, Sarıyer'de teknelerinde mahsur kalan vatandaşları zor durumda bıraktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla mahsur kalanları güvenli bir şekilde kurtardı.

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan lodos, gün içerisinde de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından soğuk ve kar yağışlı havanın yerini lodosa bırakmasıyla birlikte, kentte lodos etkisini göstermeye devam ediyor.

Kıyıya Vuran Dev Dalgalar

Lodosun etkisiyle denizde oluşan dev dalgalar, zaman zaman kıyıya vurdu. Sarıyer Sahili’nde lodosa yakalanan vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, teknelerin de kıyıya yanaştığı görüldü. Şiddetli lodos nedeniyle bazı vatandaşlar teknelerinde mahsur kaldı.

İtfaiyenin Zorlu Kurtarma Operasyonu

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla teknede mahsur kalanları kurtardı. Kurtarılan Özen Eren, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah şiddetli lodosu fark ettim. Teknemde de makine arızası vardı, kontrol etmek için geldim. Esnada fark ettim ki lodosun etkisiyle teknem kıyıya doğru yanaşmış. Teknenin halatlarını sıkmaya başlayınca kıyıya olan mesafe uzaklaşınca, tekneden çıkmakta baya zorlandım. İtfaiyeye haber vermek zorunda kaldık. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile tekneden çıkarıldım."

Lodosun Şiddeti Artacak

Saatte 40 ila 80 km hız arasında görülen lodosun, ilerleyen saatlerde etkisini daha da artırması bekleniyor.