Tarih: 27.08.2024 13:00

SANKO Üniversitesi’nde tıpta uzmanlık eğitiminde ilk mezuniyet heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavı olan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) kazanarak, SANKO Üniversitesi’nde tıpta uzmanlık eğitimi alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Asistanı Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlık eğitimi bitirme sınavını başarıyla tamamlayarak tıp fakültesinden mezun olan ilk uzman hekim oldu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Tıpta uzmanlık alanında ilk uzman hekim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Tıp eğitiminin zor bir süreç olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, hekimlik mesleğini icra ederken günceli yakalamak için hayat boyu çok çalışmak, okumak ve araştırma yapmak gerektiğini vurguladı.
“Ülkemizin sağlık alanında dünyada öncü ülkeler arasında yer almasını sağlamak amacıyla SANKO Üniversitesi olarak, alanında uzman olacak yeni hekimler yetiştirmek için çok çalışıyoruz” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:
“Yetiştirdiğimiz mezunlarımızın elde ettiği başarılar bize ilham vererek daha çok çalışmaya sevk ediyor. Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlık eğitimi bitirme sınavını başarıyla tamamlayıp yeni bir hayata adım attı. Başarılarının daim olmasını diliyor, bundan sonraki süreçte de SANKO Üniversitesi Ailesi olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı aynı zamanda Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı Jüri Başkanı olan Prof. Dr. Yurdanur Kılınç da, “Tıp Fakültemizde klinik bilimlerde ilk uzmanlık öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Kendisini kutluyor ve yeni yaşamında başarılar diliyorum” dedi.
Kaliteli eğitim ve tecrübe bana yol gösterecek
Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya ise SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk uzman doktoru olmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Alanında uzman hocalarımdan aldığım kaliteli eğitim ve tecrübe hem mesleki yaşamımda hem de hayatımda bana yol gösterecektir” şeklinde konuştu.
Arş. Gör. Özkaya, “Bu süreçte emeklerini esirgemeyen değerli hocalarıma ve başarıma katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram da Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya’yı tebrik etti.
Uzmanlık eğitimi bitirme sınavı jüri üyeliğini; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gökalp Özcan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ünal Sarıkabadayı ile Gaziantep Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç yaptı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB