Sanatçıların Sorkun gezisi

Sanatçıların Sorkun gezisi

Sanatçıların Sorkun gezisi

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncileri düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı beşinci günü geride bıraktı. Festivallerde, sanatçılar çalışmalarına devam ederken Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında çömlekleri ile meşhur olan Sorkun’a gezi düzenlendi.
Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. Beşinci günü geride bırakan şehrin festivalleri, 7 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek. Festivaller nedeniyle Tarihi bölgenin bir yanından çekik ve tokmak sesleri yükselirken, diğer tarafı ise toprak ile ateşin büyülü dansına ev sahipliği yapıyor.

Sorkun’u gezdiler
Odunpazarı Belediyesi, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında, çömlekleri ile meşhur olan Sorkun’a gezi düzenledi. Bilimin, sanatın ve geleneğin bir araya geldiği gezide, seramik sanatçıları, çömlekçiler ile sohbet ederek, çömlekleri inceledi.

Eserler şekilleniyor
Çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdüren Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katıldı. Ahşap sanatçıları bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışıyor. Eserlerin şekillendiği festivale, Eskişehirliler de yoğun ilgi gösteriyor. Çadır alanını gezen sanatseverler, çalışmaları ilgi ile takip ediyor.
Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.