Sanat Eseri Duvarlar Pursaklar’da

Sanat Eseri Duvarlar Pursaklar’da

Sanat Eseri Duvarlar Pursaklar’da

Dekoratif ve sanatsal duvar çalışmalar ile sanatı sokaklara taşıyan Ankara’nın Pursaklar Belediyesi, ilçeyi rengarenk bir görünüme kavuşturdu.
Pursaklar Belediyesi, ilçedeki görünüm açısından soğuk ve bakımsız görünen gri duvarları sanatsal galeri haline dönüştürdü. Belediye ekiplerince hazır hale getirilen duvarlar, profesyonel ressamlar tarafından ilçeye kazandırılan hizmet alanları başta olmak üzere sanatsal fotoğraf uygulamaları ve dikey düzlemde topraksız olarak canlılığını koruyan dikey bahçeler ile duvarlara görsel bir zenginlik kazandırdı.
‘‘Pursaklar’ı farklı kılan duvar çalışmalarımızla, sanata her alanda büyük önem verdiğimizi gözler önüne seriyoruz’’
Yol kenarlarındaki duvarların daha renkli ve daha estetik olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Görüntü kirliliğine neden olan ilan panoları, billboard ve gelişigüzel asılan afişleri temizleyerek duvarlarımızı, sanat eseri haline getirdik. Sanatı sokaklara taşıdığımız bu çalışmalarımızla hemşehrilerimiz bir yandan duvarları incelerken bir yandan da fotoğraf çekimi yaparak anı ölümsüzleştirme fırsatı buluyor. Pursaklar’ı farklı kılan duvar çalışmalarımızla, sanata her alanda büyük önem verdiğimizi gözler önüne seriyoruz. Pursaklar Belediyesi olarak daha nice özgün projelere imza atarak ilçemize yeni güzellikler kazandırmaya devam edeceğiz’’ dedi.