Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kültür varlıklarının korunmasına yönelik ortak bir çalışma başlattı. Bu kapsamlı çalışma neticesinde, Atakum ve İlkadım ilçelerinde belirlenen şüpheli adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Yapılan aramalar sonucunda, Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 13 adet sikke ile Osmanlı dönemine ait etnografik eser niteliğindeki bir küp, sini ve güğüm ele geçirildi. Tarihi değeri yüksek olan bu eserler, titizlikle muhafaza altına alındı.
Operasyonda ele geçirilen tüm tarihi eserler, detaylı inceleme ve kayıt altına alınmaları için ilgili müze müdürlüğüne teslim edildi. Operasyon kapsamında yakalanan 2 şüpheli hakkında ise, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.